Iskoristite naše posebne ponude! Odaberite iz naše široke palete laptopa, od modela savršenih za poslovnu upotrebu do vrhunskih gaming laptopa.
min.ba
Nalog
Korpa 0
Akcije Najprodavanije Novo
Refurbished računari

Mrežna oprema

Bežični ruteri

Bežični ruteri su osnovni uređaji za povezivanje svih vaših pametnih uređaja na internet. Moderni ruteri nude visoke brzine prenosa podataka, podršku za najnovije Wi-Fi standarde (kao što su Wi-Fi 6) i napredne sigurnosne protokole. Sa brojnim dodatnim funkcijama poput Quality of Service (QoS) za prioritetizaciju prometa, više antena za bolju pokrivenost i mogućnosti daljinskog upravljanja putem mobilnih aplikacija, ovi uređaji osiguravaju stabilnu i brzu mrežu za vaše kućne ili poslovne potrebe.

 

Mrežni preklopnici (switches)

Mrežni preklopnici ključni su za upravljanje mrežnim prometom unutar lokalne mreže. Ovi uređaji omogućuju povezivanje više uređaja, osiguravajući brzu i učinkovitu komunikaciju između njih. Dostupni su u različitim konfiguracijama, od manjih, neupravljivih modela za kućnu upotrebu do velikih, upravljivih preklopnika za poslovne mreže sa naprednim opcijama upravljanja. Moderni preklopnici podržavaju visoke brzine prenosa podataka, poput gigabitnog Ethernet standarda, te omogućavaju skalabilnost vaše mreže.

 

Mrežni adapteri

Mrežni adapteri, bilo da se radi o žičnim ili bežičnim modelima, omogućavaju Vašim uređajima povezivanje na mrežu. USB Wi-Fi adapteri su posebno korisni za starije računare koja nemaju ugrađenu bežičnu mrežnu karticu. Ethernet adapteri, sa druge strane, osiguravaju stabilnu i brzu žičnu vezu, što je idealno za uređaje koji zahtijevaju pouzdanu mrežnu vezu, kao što su stolna računala, igraće konzole i pametni televizori.


Powerline adapteri

Powerline adapteri koriste postojeće električne instalacije u vašem domu za prenos mrežnog signala. Ovi uređaji su idealni za situacije gdje bežični signal ne može dosegnuti određene dijelove kuće ili gdje je žičana instalacija nepraktična. Jednostavni su za postavljanje – samo ih uključite u električne utičnice i povežite sa Vašim mrežnim uređajima. Moderni modeli nude visoke brzine prenosa podataka i podršku za različite mrežne standarde, osiguravajući stabilnu vezu u cijelom domu.


Mrežni kablovi

Kvalitetni mrežni kablovi su ključni za stabilnu i brzu žičanu mrežnu vezu. Različite kategorije mrežnih kablova (kao što su Cat5e, Cat6, Cat6a i Cat7) nude različite brzine prenosa podataka i podršku za različite udaljenosti. Cat6 i Cat7 kablovi, na primjer, podržavaju brzine prijenosa do 10 Gbps, što ih čini idealnim za zahtjevne mrežne aplikacije poput strimanja visokokvalitetnog video sadržaja ili igranja online igara.

 

Access point (AP) uređaji

Access point uređaji proširuju pokrivenost Vaše bežične mreže, omogućavajući bolje i stabilnije povezivanje u većim prostorima. Ovi uređaji su posebno korisni za domove i poslovne prostore gdje jedan ruter nije dovoljan za pokrivanje svih prostorija. Access pointovi omogućuju postavljanje mrežnih čvorova na različitim lokacijama, čime se osigurava ravnomjerna raspodjela signala i smanjuje mogućnost mrtvih zona u mreži.


Repeateri i ekstenderi

Repeateri i ekstenderi su jednostavna rješenja za proširenje dometa Vašeg bežičnog signala. Ovi uređaji primaju postojeći bežični signal, pojačavaju ga i prenose dalje, omogućavajući bolju pokrivenost u područjima gdje je signal slab. Ekstenderi su idealni za veće kuće ili kancelarije sa mnogo prepreka, kao što su zidovi ili podovi, koji mogu ometati bežični signal.


Mrežni sigurnosni uređaji

Sigurnost mreže je od ključne važnosti za zaštitu Vaših podataka i uređaja. Firewalle, VPN uređaji i mrežni sigurnosni sustavi pružaju napredne opcije zaštite, kao što su filtriranje prometa, enkripcija podataka i zaštita od napada. Ovi uređaji su posebno važni za poslovne mreže, gdje je sigurnost podataka kritična, ali mogu biti korisni i za kućne mreže kako bi se zaštitili lični podaci i uređaji.


NAS uređaji (Network Attached Storage)

NAS uređaji omogućuju centralizirano čuvanje podataka i pristupanje tim podacima sa bilo kojeg uređaja povezanog na mrežu. Ovi uređaji su idealni za domove i male kancelarije, omogućavajući dijeljenje datoteka, sigurnosno kopiranje podataka i strimanje medijskog sadržaja. Moderni NAS uređaji nude napredne funkcije poput RAID konfiguracija za zaštitu podataka, mogućnost proširenja kapaciteta i integraciju sa različitim Cloud servisima.

Korpa je trenutno prazna. Ubacite proizvode u korpu.
Korpa 0
063 00 04 40 Nalog

Pretraga