Iskoristite naše posebne ponude! Odaberite iz naše široke palete laptopa, od modela savršenih za poslovnu upotrebu do vrhunskih gaming laptopa.
min.ba
Nalog
Korpa 0
Akcije Najprodavanije Novo
Refurbished računari

Ruteri

Ruteri

Ruteri su ključni uređaji za uspostavljanje i upravljanje mrežnim vezama u Vašem domu ili kancelariji. Ovi uređaji omogućuju povezivanje svih Vaših uređaja na internet, osiguravajući stabilnu i brzu vezu. Moderni ruteri dolaze sa naprednim funkcijama koje poboljšavaju performanse mreže i pružaju dodatnu sigurnost.


Bežični ruteri

Bežični ruteri su najpopularniji izbor za kućne mreže, omogućavajući jednostavno povezivanje svih uređaja bez potrebe za kablovima. Ovi ruteri podržavaju najnovije Wi-Fi standarde kao što su Wi-Fi 6 (802.11ax), koji nude veće brzine prenosa podataka, veću pokrivenost i bolju učinkovitost u okruženjima sa mnogo povezanih uređaja. Moderni bežični ruteri također nude višestruke frekvencijske opsege (dual-band ili tri-band) kako bi se smanjile smetnje i osigurale optimalne performanse.


Žični ruteri

Žični ruteri pružaju pouzdanu i stabilnu mrežnu vezu za uređaje koji zahtijevaju visoke performanse, kao što su stolni računari, gaming konzole i pametni televizori. Ovi ruteri koriste Ethernet kablove za povezivanje uređaja, osiguravajući brze i sigurne veze bez uticaja bežičnih smetnji. Žični ruteri su idealni za kancelarije ili kućne mreže gdje je potrebna maksimalna stabilnost i brzina.


Mrežni ruteri za gaming

Mrežni ruteri za gaming su dizajnirani posebno za gamere koji zahtijevaju vrhunske performanse. Ovi ruteri nude napredne funkcije poput Quality of Service (QoS) za prioritetizaciju mrežnog prometa, brze procesore i višestruke antene za poboljšanje signala. Ruteri za igre osiguravaju minimalno kašnjenje (latenciju) i visoke brzine prijenosa podataka, što je ključno za online igranje i strimanje.


Sigurnosni ruteri

Sigurnosni ruteri integriraju napredne sigurnosne funkcije kako bi zaštitili Vašu mrežu od prijetnji. Ovi ruteri nude ugrađene firewall-ove, VPN podršku, zaštitu od zlonamjernog softvera i napredne opcije filtriranja sadržaja. Sigurnosni ruteri su idealni za kućne mreže koje zahtijevaju dodatnu zaštitu, kao i za poslovne mreže gdje je sigurnost podataka od presudne važnosti.


Mesh ruteri

Mesh ruteri pružaju sveobuhvatnu mrežnu pokrivenost za velike domove ili kancelarije sa mnogim sobama i preprekama. Ovi sistemi koriste više čvorova (satellite) koji rade zajedno kako bi stvorili jedinstvenu bežičnu mrežu. Mesh ruteri osiguravaju besprekoran prelaz između čvorova, omogućujući neprekidnu vezu dok se krećete po prostoru. Ovi ruteri su jednostavni za postavljanje i upravljanje putem mobilnih aplikacija.


Ruteri sa ugrađenim modemom

Ruteri sa ugrađenim modemom kombinuju funkcije rutera i modema u jednom uređaju, smanjujući potrebu za dodatnom opremom i pojednostavljujući instalaciju. Ovi ruteri su idealni za korisnike koji žele jednostavno rješenje za povezivanje na internet. Mnogi modeli podržavaju različite tipove internetskih veza, uključujući DSL, kabelske i optičke veze.


Mobilni ruteri

Mobilni ruteri omogućavaju povezivanje na internet putem mobilne mreže, pružajući bežični pristup internetu gdje god se nalazili. Ovi ruteri koriste SIM kartice za pristup mobilnim podacima i stvaraju Wi-Fi mrežu kojoj se mogu priključiti vaši uređaji. Mobilni ruteri su idealni za putovanja, kampovanje ili kao rezervno rješenje za internet kod kuće ili u kancelariji.

Korpa je trenutno prazna. Ubacite proizvode u korpu.
Korpa 0
063 00 04 40 Nalog

Pretraga