Iskoristite naše posebne ponude! Odaberite iz naše široke palete laptopa, od modela savršenih za poslovnu upotrebu do vrhunskih gaming laptopa.
min.ba
Nalog
Korpa 0
Akcije Najprodavanije Novo
Refurbished računari

Mobiteli i oprema

Mobiteli

Mobiteli su postali neizostavan dio svakodnevnog života, nudeći širok spektar funkcija koje nadilaze osnovno telefoniranje i slanje poruka. Moderni mobiteli dolaze u različitim veličinama, dizajnima i tehničkim specifikacijama koje zadovoljavaju različite potrebe korisnika. Najvažniji aspekti pri odabiru mobitela uključuju operativni sistem, performanse, kameru, trajanje baterije i cijenu.

 

Operativni sistemi

Najpopularniji operativni sistemi za mobitele su Android i iOS. Android, razvijen od strane Google-a, nudi široku prilagodljivost i veliki izbor aplikacija putem Google Play Store-a. iOS, razvijen od strane Apple-a, poznat je po svojoj glatkoj integraciji sa drugim Apple uređajima i sigurnosnim značajkama. Izbor između Androida i iOS-a često zavisi od ličnih preferencija i drugih uređaja koje korisnik već posjeduje.

 

Performanse

Performanse mobitela zavise od procesora, količine RAM memorije i interne memorije. Procesori kao što su Qualcomm Snapdragon i Apple A-serija čipova pružaju vrhunske performanse za igranje igara, multitasking i obradu podataka. RAM memorija omogućava glatko izvođenje više aplikacija istovremeno, dok interna memorija nudi prostor za pohranu aplikacija, fotografija, videa i drugih podataka. Mobiteli sa 8GB RAM-a i 128GB interne memorije postaju standard za korisnike koji traže visoke performanse.

 

Kamera

Kvalitet kamere je jedan od najvažnijih faktora za mnoge korisnike pri odabiru mobitela. Moderni mobiteli često dolaze sa više kamera koje nude različite funkcije kao što su širokougaono snimanje, telefoto i makro fotografija. Kamere visoke rezolucije, zajedno sa naprednim softverom za obradu slike, omogućavaju snimanje jasnih i detaljnih fotografija čak i u uslovima slabog osvjetljenja. Popularni modeli kao što su iPhone serija i Samsung Galaxy serija poznati su po svojim vrhunskim kamerama.

 

Trajanje baterije

Trajanje baterije je ključno za korisnike koji su često u pokretu. Veće baterije, zajedno sa optimiziranim softverom, omogućavaju duže trajanje baterije između punjenja. Brzo punjenje i bežično punjenje su dodatne značajke koje poboljšavaju iskustvo korištenja mobitela. Prilikom odabira mobitela, obratite pažnju na kapacitet baterije (izražen u mAh) i recenzije korisnika o stvarnom trajanju baterije.

 

Oprema za mobitele

Zaštitne maske i futorole

Zaštitne maske i futorole su osnovni dodatak za svaki mobitel, jer štite uređaj od ogrebotina, padova i drugih oštećenja. U ponudi imamo širok izbor maski, uključujući silikonske, plastične, kožne i hibridne opcije koje kombiniraju različite materijale za bolju zaštitu. Futorole često nude dodatne funkcionalnosti, kao što su pregrade za kartice i novac, te mogu imati i mogućnost postavljanja mobitela u različite položaje za lakše gledanje sadržaja. Prilikom izbora zaštitne maske ili futrole, važno je osigurati da odgovara vašem modelu mobitela i pruža odgovarajuću razinu zaštite.

 

Zaštitnici zaslona

Zaštitnici zaslona štite ekran mobitela od ogrebotina, pukotina i drugih oštećenja. Dostupni su u različitim materijalima, uključujući kaljeno staklo i plastiku. Kaljeno staklo nudi bolju zaštitu protiv udaraca i ogrebotina, dok plastični zaštitnici mogu biti tanji i manje vidljivi. Neki zaštitnici ekrana takođe imaju dodatne značajke kao što su anti-refleksni premazi ili zaštita privatnosti koja onemogućava da drugi vide sadržaj na vašem ekranu iz ugla. Prilikom izbora zaštitnika ekrana, važno je osigurati da je kompatibilan sa vašim modelom mobitela i da nudi željenu razinu zaštite.

 

Punjači i prenosne baterije

Punjači i prijenosne baterije ključni su dodaci za održavanje Vašeg mobitela napunjenim tokom dana. Standardni punjači uključuju zidne adaptere i USB kablove, dok prenosne baterije (power banks) omogućavaju punjenje mobitela u pokretu. Bežični punjači su takođe popularna opcija, pružajući praktičnost bežičnog punjenja putem indukcijske tehnologije. Prilikom izbora punjača ili prijenosne baterije, važno je provjeriti kapacitet (izražen u mAh), brzinu punjenja i kompatibilnost sa vašim uređajem.

 

Slušalice i zvučnici

Slušalice i zvučnici omogućuju vam uživanje u muzici, podcastima i pozivima sa poboljšanim kvalitetom zvuka. Bežične slušalice, poput onih sa Bluetooth tehnologijom, postaju sve popularnije zbog svoje praktičnosti i slobode kretanja bez kablova. Dodatne značajke kao što su aktivno poništavanje buke (ANC) i ugrađeni mikrofoni za hands-free pozive poboljšavaju korisničko iskustvo. Prijenosni Bluetooth zvučnici omogućuju vam dijeljenje muzike sa prijateljima i obitelji bilo gdje. Prilikom izbora slušalica ili zvučnika, obratite pažnju na kvalitet zvuka, trajanje baterije i dodatne funkcionalnosti.

 

Auto držači i punjači

Auto držači i punjači su korisni za vozače koji često koriste navigaciju ili trebaju imati mobitel pri ruci tokom vožnje. Auto držači dolaze u različitim oblicima, uključujući modele koji se pričvršćuju na vjetrobran, ventilacijske otvore ili kontrolnu ploču. Ovi držači omogućuju sigurno i stabilno postavljanje mobitela, pružajući lak pristup ekranima za navigaciju i pozive. Auto punjači omogućuju punjenje mobitela putem automobilske utičnice, osiguravajući da Vaš uređaj ostane napunjen tokom dužih putovanja. Prilikom izbora auto držača i punjača, važno je provjeriti kompatibilnost sa vašim modelom mobitela i jednostavnost upotrebe.

 

Memorijske kartice i adapteri

Memorijske kartice i adapteri omogućuju proširenje pohrane Vašeg mobitela, pružajući dodatni prostor za aplikacije, fotografije, videozapise i druge datoteke. MicroSD kartice su najčešće korištene memorijske kartice za mobitele, dostupne u različitim kapacitetima i brzinama prijenosa podataka. Adapteri omogućuju povezivanje različitih uređaja, poput USB flash diskova ili tipkovnica, sa Vašim mobitelom putem USB OTG (On-The-Go) tehnologije. Prilikom izbora memorijske kartice ili adaptera, obratite pažnju na kapacitet, brzinu prijenosa podataka i kompatibilnost sa Vašim uređajem.

Korpa je trenutno prazna. Ubacite proizvode u korpu.
Korpa 0
063 00 04 40 Nalog

Pretraga