Iskoristite naše posebne ponude! Odaberite iz naše široke palete laptopa, od modela savršenih za poslovnu upotrebu do vrhunskih gaming laptopa.
min.ba
Nalog
Korpa 0
Akcije Najprodavanije Novo
Refurbished računari

Računari i komponente

Kategorija računari i komponente obuhvata širok spektar proizvoda koji su neophodni za sastavljanje, nadogradnju i održavanje personalnih računara. Ova kategorija uključuje sve od gotovih desktop računara do pojedinačnih komponenti koje omogućavaju korisnicima da prilagode ili poboljšaju svoje mašine. Bez obzira da li ste gamer, profesionalac koji se bavi video produkcijom ili korisnik koji traži osnovni kućni računar, ovdje možete pronaći sve što Vam je potrebno.

 

Desktop računari

Ponuda desktop računara varira od osnovnih modela pogodnih za svakodnevne aktivnosti poput surfovanja internetom i obrade teksta, do visoko-specijalizovanih računara za gaming i profesionalne aplikacije koje zahtijevaju snažne procesore, napredne grafičke kartice i velike količine memorije. Ovi sistemi su već sastavljeni i spremni za upotrebu, što ih čini odličnim izborom za korisnike koji žele izbjeći kompleksnost sastavljanja vlastitih sistema.

 

Komponente za računare

Za korisnike koji preferiraju sastavljanje ili nadogradnju svojih računara, Min.ba nudi široku paletu komponenti:

Procesori (CPU): Srce svakog računara, određuje brzinu i efikasnost obrade podataka. Dostupni su modeli od vodećih proizvođača kao što su Intel i AMD.

Grafičke kartice (GPU): Neophodne za gaming, profesionalni dizajn i video obradu, grafičke kartice znatno poboljšavaju vizuelne performanse računara.

Matične ploče: Osnova na kojoj se gradi svaki računar, povezuje sve komponente i omogućava njihovu komunikaciju.

Memorija (RAM): Ključna za multitasking i brzinu računara, RAM je dostupan u različitim kapacitetima i brzinama.

Napajanja: Osiguravaju stabilno i pouzdano snabdijevanje strujom za sve komponente.

Skladištenje podataka: HDD-ovi i SSD-ovi nude različite kapacitete i brzine čitanja/pisanja, omogućavajući korisnicima da prilagode brzinu i prostor prema svojim potrebama.

 

Periferne komponente

Pored osnovnih komponenti, neophodna je i odgovarajuća periferija koja omogućava efikasnu upotrebu računara:

Monitori: Bitan element za svakog korisnika, monitori dolaze u različitim veličinama i rezolucijama, od standardnih kancelarijskih monitora do kvalitetnih modela za profesionalce.

Tastature i miševi: Ergonomski dizajnirani za udobnost i efikasnost, dostupni u različitim stilovima i sa različitim funkcijama.

Zvučnici i slušalice: Za kompletan audio doživljaj, bilo da je riječ o radu ili zabavi.

Korpa je trenutno prazna. Ubacite proizvode u korpu.
Korpa 0
063 00 04 40 Nalog

Pretraga