Iskoristite naše posebne ponude! Odaberite iz naše široke palete laptopa, od modela savršenih za poslovnu upotrebu do vrhunskih gaming laptopa.
min.ba
Nalog
Korpa 0
Akcije Najprodavanije Novo
Refurbished računari

Kuhinjski pribor

Nema podataka za traženi termin!

Kuhinjski noževi

Kuhinjski noževi su osnovni alat u svakoj kuhinji, omogućujući precizno i efikasno sjeckanje, rezanje i filetiranje. Osnovni set noževa obično uključuje kuharski nož, nož za kruh, nož za ljuštenje i santoku nož. Kuharski nož je univerzalan i koristi se za većinu zadataka, dok je nož za kruh nazubljen i idealan za rezanje kruha i peciva. Nož za ljuštenje je manji i precizan, savršen za ljuštenje voća i povrća. Santoku nož, japanskog porijekla, poznat je po svojoj svestranosti i ravnomjernom rezanju. Prilikom izbora noževa, važno je obratiti pažnju na kvalitet materijala, ergonomiju ručke i ravnotežu noža za maksimalnu udobnost i sigurnost.

 

Daske za rezanje

Daske za rezanje su neophodne za pripremu hrane, dolaze u različitim materijalima kao što su drvo, plastika i bambus. Drvene daske su izdržljive i nježne prema noževima, ali zahtijevaju redovno održavanje uljenjem kako bi se spriječilo isušivanje i pucanje. Plastične daske su lagane i lako se čiste, često se mogu prati u mašini za pranje posuđa. Bambusove daske su ekološki prihvatljive, čvrste i otporne na vlagu. Važno je imati nekoliko različitih dasaka za rezanje različitih vrsta namirnica kako bi se spriječila unakrsna kontaminacija.

 

Kuhinjski alati

Kuhinjski alati uključuju razne vrste žlica, špatula, mutilica, kliješta i četki za podmazivanje. Žlice i špatule dolaze u različitim materijalima kao što su drvo, silikon i nerđajući čelik. Drvene žlice su idealne za miješanje jer su nježne prema posuđu, dok silikonske špatule mogu izdržati visoke temperature i fleksibilne su. Mutilice su neophodne za miješanje i tučenje sastojaka, a kliješta su korisna za okretanje mesa i povrća. Četke za podmazivanje pomažu u ravnomjernom nanošenju ulja ili marinade na hranu. Prilikom izbora kuhinjskih alata, važno je obratiti pažnju na kvalitetu materijala i ergonomiju za udobnost i dugotrajnost.

 

Mjerne posude i žlice

Mjerne posude i žlice su ključni alati za precizno mjerenje sastojaka, što je posebno važno kod pečenja. Mjerne posude dolaze u setovima koji obuhvataju različite veličine, a često su izrađene od plastike, nerđajućeg čelika ili stakla. Mjerne žlice takođe dolaze u setovima i omogućuju precizno mjerenje manjih količina sastojaka. Prilikom izbora mjernih posuda i žlica, obratite pažnju na čitljivost oznaka, izdržljivost materijala i jednostavnost čišćenja.

 

Otvarači i rendice

Otvarači za konzerve i boce, kao i različite vrste rendica, neizostavni su alati u kuhinji. Otvarači za konzerve trebaju biti jednostavni za korištenje i dovoljno čvrsti da otvore konzerve bez puno napora. Otvarači za boce su korisni za otvaranje flaša sa pivom ili sokom. Rendice dolaze u različitim oblicima i veličinama, uključujući ravne rendice, kutne rendice i rende sa različitim veličinama otvora. One su idealne za ribanje sira, povrća, čokolade i citrusa. Prilikom izbora otvarača i rendica, važno je obratiti pažnju na kvalitet i oštrinu materijala.

 

Kuhinjski pomoćni alati

Kuhinjski pomoćne alati uključuju sve ostale sitnice koje olakšavaju pripremu hrane, kao što su sita, cjedila, valjci za tijesto i cjediljke za citruse. Sita i cjedila su neophodna za cijeđenje tečnosti i prosijavanje brašna ili šećera u prahu. Valjci za tijesto omogućuju ravnomjerno razvaljivanje tijesta za pite, pizze i kekse. Cjediljke za citruse olakšavaju cijeđenje soka iz limuna, limeta i naranči bez sjemenki. Prilikom izbora kuhinjskih pomoćnih alata, obratite pažnju na praktičnost, kvalitet materijala i jednostavnost upotrebe.

Korpa je trenutno prazna. Ubacite proizvode u korpu.
Korpa 0
063 00 04 40 Nalog

Pretraga